bgbg
swoosh

Hertog Jan

Hoogstpersoonlijk gebrouwen

 

Het begint in Arcen, aan het begin van de vorige eeuw. Vier bevriende brouwers besluiten samen een nieuwe brouwerij te beginnen. In 1915 is ‘Stoombierbrouwerij de Vriendenkring’ een feit. Het natuurzuivere bier wordt hier ondergistend gebrouwen, voor die tijd een nieuw procédé. Dankzij z'n frisse smaak en zachte karakter maakt het bier al gauw naam. Bijna zeventig jaar later wordt de brouwerij omgedoopt tot de Hertog Jan Brouwerij. Die naam is geïnspireerd door Hertog Jan de 1ste van Brabant. Een geboren levensgenieter die zichzelf in de dertiende eeuw onsterfelijk maakte met zijn passie voor vechten, vrouwen, eten en ... bier! Wie goed proeft, proeft zijn Bourgondische karakter tot op de dag van vandaag terug in alle bieren die we in Arcen brouwen. Tijdens een bezoek aan de Hertog Jan Brouwerij, kun je Hertog Jan ruiken, voelen, horen, bekijken en natuurlijk proeven! Via www.hertogjan.nl kun je een brouwerijbezoek reserveren.

Commercials

Bekijk hier de Hertog Jan Pilsener Commercial 2016
Bekijk hier de Hertog Jan Speciaalbier Commercial 2016

 

Prijzen

In de afgelopen jaren hebben we met Hertog Jan al vele prijzen in ontvangst mogen nemen, onder andere:

- 2016 Hertog Jan Grand Prestige wint een Superior Taste Award 2016

- 2016 Hertog Jan Karakter wint een gouden medaille in de Dutch beer challenge

- 2016: Hertog Jan Grand Prestige wint een zilveren medaille in de Dutch beer challenge

- 2016: Hertog Jan Dubbel wint een gouden medaille in de Dutch Beer challenge

- 2016: Hertog Jan Bockbier wint een bronzen medaille in de Dutch Beer challenge

- 2016 Hertog Jan Dubbel wint een zilveren medaille in de World Beer Cup

- 2015/2016 Hertog Jan Pilsener verkozen tot beste product van het jaar 2015/2016

- 2015 Hertog Jan Weizener wint een gouden medaille in de Dutch beer challenge

- 2015 Hertog Jan Grand Prestige wint een zilveren medaille in de Dutch beer challenge

- 2015 Hertog Jan Grand Prestige Vintage wint een bronzen medaille in de Dutch beer challenge

 

HertogJan

Hertog Jan Pilsener

Hertog Jan Pilsener wordt hoogstpersoonlijk gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde hop en mout, water uit eigen bron en ... met zorg. Dat maakt Hertog Jan een stevig goudblond bier. Met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. De aandacht die wij aan ons bier besteden, proef je het best bij een temperatuur van 3 °C.

Hertog Jan Karakter

Dat Karakter door ons met zorg gebrouwen wordt, zie je direct. Want dankzij de uitgelezen selectie prestigemout heeft Karakter de kleur van roodkoper. Het is fruitig van smaak met volwassen bittertonen. De frisheid en het hoge alcohol- percentage van 7,5% maken het een bier om rustig voor te gaan zitten.

Hertog Jan Grand Prestige

Grand Prestige wordt ook wel ‘gerstewijn’ genoemd. Niet alleen vanwege het alcoholpercentage van 10%, maar ook vanwege de rijpe, volle smaak waarin zoet en bitter duidelijk te onderscheiden zijn. En net als een goede wijn kunt u Grand Prestige het beste een tijdje bewaren tot het moment waarop u er rustig van kunt genieten.

Hertog Jan Lentebock

In vroeger tijden was Lentebock het laatste bier dat voor de traditionele zomerstop werd gebrouwen. Het kreeg dan ook een hoger alcoholpercentage mee, zodat het langer bewaard kon worden. Hertog Jan Lentebock wordt met de grootste zorg gebrouwen en is een typisch voorjaarsbier. Goud- tot bronskleurig, romig en fruitig.

Hertog Jan Bockbier

De gisting van ons Bockbier vindt plaats bij hoge temperaturen, deze traditionele gistingsmethode wordt daarom hoge- of bovengisting genoemd. Het levert een uitgesproken koppig bier op met een volle, romige smaak, waarin een vleugje karamel valt te ontdekken. Een bitterzoet herfstbier dat door velen zeer gewaardeerd wordt.

Hertog Jan Dubbel

Hertog Jan Dubbel is een traditioneel bier van hoge gisting. In de brouwerij spreken we van een degustatiebier. Dit betekent dat Hertog Jan Dubbel het waard is om met al uw zintuigen geproefd te worden. Hierdoor leert u het in al zijn facetten kennen. Eerst schenkt u het uit in een glas en bewondert u het schuim en de fraaie roodbruine kleur. Vervolgens ruikt u het volle zachte aroma. U neemt een slok en proeft het rijk moutige karakter. En tenslotte geniet u van de iets zoete afdronk.

Hertog Jan Tripel

De aanduiding Tripel verwijst van oudsher naar de zwaarte van het bier. Brouwerijen gaven het bier met het hoogste alcoholpercentage deze naam mee om het te onderscheiden van de andere bieren. Daarnaast had je dan nog de Dubbel met een wat bescheidener karakter. Tegenwoordig is Hertog Jan Tripel niet meer ons zwaarste bier. Maar het is niettemin zeer krachtig en heeft alles wat u van een Tripel verlangt. Het is mooi blond van kleur en moutig tot zoet van smaak. Met een zachte bitterheid en een palet van fruit.

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener wordt door ons hoogstpersoonlijk en met zorg gebrouwen. Het is een puur tarwebier met een robuust frisse smaak, waarin je gemakkelijk karaktervolle bittertonen ontdekt. De afdronk is prettig stevig te noemen, waardoor hij een oprechte indruk maakt. Zijn diepgouden kleur dankt Hertog Jan Weizener aan het gebruik van geroosterde mout. De nagisting zorgt voor een mooie lichte nevel in het glas, kenmerkend voor dit eigenzinnige bier. Hertog Jan Weizener is vanwege zijn ruimhartig karakter een bier om heerlijk rustig van te genieten in de late namiddagzon.

 Anheuser-Busch InBev © 2018