bgbg
swoosh

Hoegaarden

Het enige échte witbier

Hoegaarden is de onbetwiste marktleider in het Nederlandse Witbiersegment. Het is het échte witbier. De consument noemt het een kwaliteitsmerk met een uitstekende smaak. Hoegaarden wordt graag gedronken door zowel mannen als vrouwen, jong en oud. Hoegaarden biedt een moment van pure ontspanning in het hectische leven van vandaag. Bijvoorbeeld op een zonovergoten terras, in het park of gewoon thuis in de tuin.

Geschiedenis

Het dorp Hoegaarden (in België) ontstond meer dan 1000 jaar geleden aan de samenloop van de Nermbeek en de Grote Gete. Van de Begarden monniken die zich in de late Middeleeuwen in de streek vestigden, leerden de plaatselijke boeren de kneepjes van het brouwersvak. Zij beschikten over zuiver water en vruchtbaar land en begonnen steeds vaker van hun graanoogst bier te brouwen. De Hoegaardiers gaven hun kennis door van vader op zoon. Eind vorige eeuw telde het dorp maar liefst 35 brouwerijen op tweeduizend inwoners. Door de opkomst van de pilseners raakten de traditionele Hoegaardse bieren in de verdrukking: in 1957 sloot de laatste witbierbrouwerij haar deuren. Maar in 1966 begonnen een paar Hoegaardiers opnieuw hun geliefde witbier te brouwen.

bellevue

 

Hoegaarden

Het originele Hoegaarden witbier (4,9 vol%) is het oudste en bekendste bier uit het gamma van Hoegaarden. Wanneer het wordt uitgeschonken, wordt een zachte, witte schuimrand gevormd en blijft een rijkelijke afzetting achter op het glas. Zijn natuurlijk troebele, bleke kleur glinstert als je het bier door het glas heen bekijkt. Met een aroma van sinaas appelschillen, koriander en specerijen is zijn karakteristieke smaak werkelijk uniek. Zacht, licht en matig zoet en zuur, met een subtiel gekruide citrussmaak. Het wordt het best geserveerd in het traditionele zeshoekige glas. Meer informatie over Hoegaarden vindt u op de website www.hoegaarden.com

Hoegaarden Grand Cru

Hoegaarden Grand Cru is een echt degustatiebier van 8,7% vol. alcohol met een verrassende, subtiele en complexe smaak en krachtig aroma. Dit mistige, perzikkleurige bier combineert zoet met hoppige bitterheid.

Hoegaarden Rosée

Hoegaarden Rosé is het originele witbier (alc. 4,5% vol) met het fris-zoete karakter van Rosé. De fruitige smaak en verleidelijke afdronk ontstaan door de melange van rode vruchten, waaronder frambozen. Hoegaarden Rosé is vanaf medio mei het gehele jaar verkrijgbaar op 20 liter fust en op krat en cluster in supermarkt en slijterij.

Hoegaarden 0,0%

Hoegaarden 0,0 is alcoholvrij witbier, geïnspireerd op het traditionele Hoegaarden witbier.
Het is gebrouwen volgens een uniek brouwproces en met unieke ingrediënten. 0.0 is natuurlijk verfrissend, net zoals de klassieke en populaire Hoegaarden. De unieke smaak komt van typische ingrediënten (zoals koriander, sinaasappelschil van curaçao, gerst, tarwe en hop) waaraan voor nog extra verfrissing ook een citrustoets wordt toegevoegd.

Hoegaarden Radler Agrum

Deze Radler is verrassend zacht met een verfrissende smaak van citrus. Het alcoholpercentage is slechts 2%. De Hoegaarden Radler Agrum kent als basis het originele Hoegaarden witbier gemixt met het sap van sinaasappel en pompelmoes.

Hoegaarden Radler Lemon & Lime

Deze Radler is een natuurlijke mix van het originele Hoegaarden witbier gemixt met het sap van citroen en limoen. Het bier bevat slechts 2% alcohol en heeft een verrassend zachte en verfrissende smaak.Ga naar www.hoegaarden.nl voor meer informatie over Hoegaarden


Anheuser-Busch InBev © 2018