bgbg
swoosh

Leffe

Genieten van het leven

Leffe is 's werelds bekendste Belgische abdijbier en marktleider in het abdijbiersegment. Leffe is een rijk en toegankelijk speciaalbier voor de echte fijnproever. Het unieke en uitgesproken karakter van Leffe geeft inhoud aan een inspirerend moment of een goed gesprek. Ook wordt Leffe steeds vaker aan tafel met maaltijden gedronken. Met de varianten zoals hieronder beschreven, biedt Leffe bier dat aansluit bij de sfeer en het karakter van elk denkbaar genietmoment.

Leffe bar.jpg

Geschiedenis

In 1152 werd de Abdij van Leffe gesticht; gelegen in de Maasvallei nabij Dinant in België. Sinds de stichting wordt het klooster bewoond door de Norbertijner paters. Een bron voorziet de abdij van kristalhelder water; de bijzondere eigenschappen van dit water deden de paters een brouwerij oprichten. De eerste verwijzing naar het brouwen, gaat terug tot 1240. Vader Abt koopt een brouwerij van Gosuin, een geestelijke uit Dinant. In het begin werd uitsluitend voor de Orde en voorname gasten gebrouwen.
Tijdens de Franse Revolutie werd de brouwerij vernield. Pas na WO II ging men weer bierbrouwen, hiertoe min of meer gedwongen door de slechte economische situatie van het klooster. Omwille van de hoge investeringen besloot men de brouwer Lootvoet de licentierechten te geven voor het brouwen van Leffe bier. En zelfs na verschillende overnames is het akkoord met de Norbertijner paters tot op de dag van vandaag blijven bestaan.

Ga naar www.leffe.nl voor meer informatie over Leffe

leffe

Blond en inspirerend

Blond is de meest toegankelijke variant van Leffe. Het heeft een goudblonde kleur en een alcoholgehalte van 6,6%. Het is een droog, fruitig, licht kruidig bier, zeer vol en zacht van smaak. Het bier bezit een verfijnde bitterheid, die zich uitstrekt over de gehele smaakbeleving, inclusief afdronk. Het aroma is licht moutachtig.

Leffe Bruin

Leffe Bruin is een authentiek abdijbier naar een traditioneel recept uit de abdij van Leffe. Hij heeft een delicate smaak van vanille en kruidnagel en een vol aroma van toffee en karamel. Zijn diepe, herfstbruine kleur dankt hij aan donkergebrande mout. Leffe Bruin bevat 6,5 % alcohol en past bij kruidige, hartige en zoete gerechten of bij aperitiefhapjes zoals toast met foie gras. Een tijdloos bier voor momenten waarop je de klok wil stilzetten: een aperitief onder vrienden of een goed gesprek laat op de avond. Meer informatie over Leffe Bruin vindt u op de websitewww.leffe.com

Tripel

Leffe Tripel is een licht bitter bier met de kruidige smaak van koriander en sinaasappel en de kleur van oude wijn. Het is een echt abdijbier, dat op de fles een tweede gisting ondergaat. Leffe Tripel heeft een alcoholgehalte van 8,5% vol.

Leffe Ruby

Leffe Ruby is het eerste authentieke abdijbier dat een huwelijk aangaat met rode vruchten. Hij smaakt zacht, verfrissend en subtiel gekruid. Een fijne toets van hout brengt de smaakbalans in evenwicht. Leffe Ruby bevat 5 % alcohol en is luchtig, geurig en zoet. Zijn fruitige smaak gaat goed samen met aperitiefhapjes zoals meloen met ham, pepers met geitenkaas of een zoetzuur slaatje met tonijn. Leffe Ruby heeft een robijnrode kleur en vrolijkt de momenten op die je deelt met vrienden of familie, van het aperitief of een pauze op een terras tot een picknick. Meer informatie over Leffe Ruby vindt u op de website www.leffe.com


Anheuser-Busch InBev © 2018