bgbg
swoosh

Jupiler ook komende vijf jaar biersponsor van N.E.C. Nijmegen

De Gaanderij omgedoopt tot Jupiler Lounge

Nijmegen - 27.07.2012

Eredivisieclub N.E.C. Nijmegen en biermerk Jupiler hebben hun sponsorovereenkomst verlengd tot en met 2017. De samenwerking met de bierbrouwer dateert al vanaf 1952. Naast het schenken van bier richt het partnership zich vooral op het actief betrekken van supporters en zakelijke relaties bij de club. Zo krijgt de business ontmoetingsruimte De Gaanderij met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de naam Jupiler Lounge en werkt de bierbrouwer samen met N.E.C. aan het programma ‘Amateurclub van de Week’.

Bart van Ingen, commercieel directeur van N.E.C: 'We werken inmiddels al 60 jaar samen met de brouwerij en haar drankenhandel. Telkens krijgen we weer een nieuwe impuls om samen meer te doen dan alleen op het gebied van bier. Mede dankzij de ondersteuning van Jupiler zijn we in staat geweest om onze zakelijke businessruimte De Gaanderij, die in januari onderhevig was aan een fikse brand, om te zetten in een sfeervolle ontmoetingsruimte met een echte voetbalambiance.”

Ook AB InBev, de brouwerijgroep waartoe Jupiler hoort, is enthousiast over de verlenging. Country Director Manisha Thakker: 'Jupiler is in Nederland groot geworden via voetbal. De groeiende populariteit van het merk in de regio Nijmegen is voor een belangrijk deel te danken aan het langdurige partnership met N.E.C. Nijmegen. We willen onze positie de komende jaren verder uitbouwen door opvallende activiteiten te ontwikkelen voor de supporters: in supermarkten, in de horeca en natuurlijk in het Goffertstadion zelf.”

Jack Bongers van Jupiler’s drankenhandel Jac. Bongers Dranken: ‘We gaan een deel van de Jupiler Lounge ook gericht inzetten voor de amateurverenigingen in de regio. Zowel voor ons als voor N.E.C. is de samenwerking met het amateurvoetbal van groot belang. We ontwikkelen daarom samen met N.E.C. een programma om de amateurclubs uit de regio nog meer te betrekken bij de club én bij Jupiler. Binnenkort zal de inhoud van het programma bekend gemaakt worden.”

De Jupiler Lounge wordt officieel geopend tijdens de eerste thuiswedstrijd van N.E.C. in het nieuwe voetbalseizoen, op zondag 19 augustus tegen Ajax.

Over Jupiler en voetbal

Jupiler is als echt ‘mannenmerk’ onlosmakelijk verbonden met voetbal. Sinds 2006 is het merk naamgevend sponsor van de Eerste Divisie, de Jupiler League, en partner van tien Nederlandse betaald voetbalclubs. In thuisland België sponsort Jupiler al sinds 1988 de nationale ploeg ‘De Rode Duivels’ en sinds 1990 de Eerste Klasse, beter bekend als Jupiler Pro League.

Afbeeldingen

Jupiler ook komende vijf jaar biersponsor van N.E.C. Nijmegen

Wilt u op de hoogte blijven van onze persberichten, dan kunt u zich hier inschrijven.

* Verplichte velden

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

AB InBev Nederland: Kim Vogten, Manager Corporate Affairs (076-5252074).


Anheuser-Busch InBev © 2018